Algemene Informatie

Badminton; een sport voor iedereen!
Badminton, iedereen heeft het vast wel eens gespeeld. Op de camping of op straat, misschien zelfs in een sporthal. Een sport waar jong en oud plezier aan beleeft.

BC Union Goor heeft junior- en seniorleden. De minimumleeftijd voor juniorleden is 6 jaar. Zij krijgen les van een trainer, in 2 verschillende leeftijdsgroepen. Juniorleden worden senior in de maand waarin zij 18 jaar worden. Er wordt elke maandagavond getraind, met uitzondering van de schoolvakanties en nationale feestdagen.

Seniorenleden kunnen deelnemen aan de wekelijkse training of onderling recreatief spelen. Er wordt wekelijks gespeeld op maandagavond, met uitzondering van de zomervakantie en nationale feestdagen.

Competitie
Naast de wekelijkse speel-/trainingsavond is het mogelijk om competitie te spelen (onder voorbehoud van voldoende deelnemers om een team samen te stellen).

De jeugd speelt de thuiswedstrijden op zaterdagochtend.
De senioren spelen de thuiswedstrijden op maandagavond.
De uitwedstrijden voor zowel junior- als seniorleden worden op verschillende dagen gespeeld. In principe speelt de jeugd alleen in het weekend ‘uit’.

Zowel junior- als senior-competitiespelers dragen sponsorkleding van Scoop HRM Services.

Moeilijk?
De spelregels van badminton zijn eenvoudig en gemakkelijk aan te leren. Tijdens wedstrijden worden de regels streng nageleefd, want badminton is naast een recreatieve sport ook een serieuze sport. Het is zelfs een onderdeel van de Olympische Spelen.

Zwaar?
Een berenconditie is niet echt nodig, zeker niet wanneer u zoals de meeste recreatieve spelers, voornamelijk een dubbelspel speelt. Maar als u regelmatig en/of competitie speelt, zal uw conditie (en reactiesnelheid) zeker verbeteren.

Fanatiek?
Badminton is zo fanatiek als u zelf wilt. Houdt u het slechts bij recreatief badminton, dan is het geen probleem dat u een keer overslaat. Maar als u deelneemt aan de Badminton Nederland-competitie dan heeft u verplichtingen ten aanzien van uw teamgenoten (wat inhoudt dat u regelmatig mee traint en aan elke competitiewedstrijd, waarvoor u bent ingedeeld, deelneemt).

Gezellig?
Tussen het spelen door kunt u uitrusten in onze gezellige kantine, waar ook de sociale contacten worden onderhouden. Door de gezelligheid voor en achter de bar, zullen nieuwkomers zich snel in onze vereniging thuis voelen. De kantine is voorzien van een bar met ‘sportieve’ prijzen. Tevens zijn er verschillende snacks te verkrijgen.

Vanuit de vereniging worden er gedurende het seizoen diverse activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan een uitje voor de jeugd, een barbecue voor de senioren, een familietoernooi voor het hele gezin, enz. Ook voor een borrel rondom de feestdagen zijn wij wel te porren!

bob
Proberen?
Als u geïnteresseerd bent, kom dan eens kijken in onze badmintonhal op sportpark “De Mossendam” in Goor. U kunt dan gratis twee keer meespelen om te bepalen of badminton iets voor u is. U kunt een racket in de hal lenen als u er zelf (nog) geen hebt.

Aanmelden kan op deze site of via het Aanmeldformulier dat in de sporthal te verkrijgen is. Vraag hiernaar bij uw trainer of één van de bestuursleden.

Materiaal
De vereniging zorgt voor shuttles en in de sporthal zijn badmintonnetten aanwezig. Hebt u zelf nog geen racket, dan is het mogelijk deze tijdelijk van de vereniging te lenen. Wanneer u zelf een racket wilt kopen, dan kunt u onze trainer om advies vragen. Een goed racket koopt u vanaf ca. € 50,00.

Geef een reactie