Geschiedenis

Onze badmintonclub is ontstaan uit een fusie van de reeds vele jaren bestaande Goorse Badmintonverenigingen BC Union en BC Goor. De fusie vond plaats op 1 juni 1990, waarbij de statutaire oprichtingsdatum 16 juni 1958 is gebleven.

BC Union werd opgericht op 16 juni 1958 door de families Davids, Gabriel en Huiszoon. Bij gebrek aan goede speelruimte werd aanvankelijk gespeeld in de Klokkenkamp (naast de Hervormde kerk) en later in de gymzaal van de Laarschool.

Door een meningsverschil binnen het bestuur splitste de vereniging zich op en ontstond op 11 mei 1962 een tweede badmintonvereniging: BC Goor.

Vanwege een teruglopend aantal leden in beide clubs besloten de besturen de koppen bij elkaar te steken en werd de fusie in 1990 een feit. Zo was het cirkeltje weer rond en heeft Goor sindsdien weer één badmintonclub.

BC Union Goor is als vereniging ingeschreven bij de badmintonbond ‘Badminton Nederland’. Het bondsbureau bevindt zich in Nieuwegein. Deze bond is opgedeeld in verschillende regio’s. BC Union Goor behoort tot de Regio Oost. Elk lid van onze vereniging wordt automatisch ingeschreven bij de bond.

Reacties zijn gesloten.